Recept och Bild Mitt Kök.se |
Ingredienser
12 bitar
Botten
- 2 1/2 dl (150 g) vetemjöl
- 1 1/2 msk strösocker
- 2 krm salt
- 125 g kylskåpskallt smör
Fyllning
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1/2 dl (30 g) vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- finrivet skal av 2 citroner, gärna ekologiska
- 1 1/4 dl nypressad citronsaft (cirka 2 citroner)
- eventuellt florsocker till pudring
Så här gör du
- Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker och salt och tillsätt det kalla smöret i bitar. Nyp ihop med fingertopparna till en deg, eller kör snabbt ihop i matberedare.
- Klä en ugnsform, cirka 21 x 21 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten av formen och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills degen börjar få lite färg.
- Fyllning: Rör under tiden ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa ner mjöl och vaniljsocker och därefter skal och saft av citronerna.
- Häll den lösa smeten i formen och grädda ytterligare cirka 12 minuter tills kakan har stannat, men fortfarande är lite kladdig. Låt svalna och skär sedan kakan i rutor. Pudra eventuellt med lite florsocker, och förvara svalt fram till serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar