Han använder vegetabiliska oljor. Kakorna blir då saftigare. Jag besluta mig för att testa och här kommer ett annorlunda men gott recept!
Citron & Rosmarin kaka
Ugn 175 i 30 minuter
Grund:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl mandelmjöl
1 citron, skalet + 1 msk saft
2 dl olja (jag tog kallpressad eko rapsolja med citron.)
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 dl mandelmjöl
1 citron, skalet + 1 msk saft
2 dl olja (jag tog kallpressad eko rapsolja med citron.)
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
smör och råsocker till formen
smör och råsocker till formen
Vispa ägg & socker. Vänd i mandelmjöl & citron skal samt saften. Blanda vetemjöl bakpulver & vaniljpulver. Sikta ner under omrörning.
Smöra en form med smör & råsocker. Häll i kakan. In i ugnen
Topping
2 msk citronsaft + skal
3 msk olja
2 msk strösocker
2 tsk rosmarin
1 apelsin, skalet från ( jag hade ingen apelsin hemma så tig en skvätt apelsinsaft )
3 msk olja
2 msk strösocker
2 tsk rosmarin
1 apelsin, skalet från ( jag hade ingen apelsin hemma så tig en skvätt apelsinsaft )
Koka i 2 min låt svalna. När kakan är klar sticker du fler små hål i kakan & häller på topping.
Servera.
Betyg. Mycket goda. Barnen gilla den inte. Tycker den blev saftig & kommer absolut att använda mera olja i min bakning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar