Delar med mig av 3 olika varianter på våfflor
Våfflor utan mjölk
4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
200 gram smält smör
Gör våfflorna så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.
Servera dem genast.
2ägg
1dl vispgrädde/mjölk
1dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 msk fiberhusk
0,5 tsk vaniljpulver
1krm salt
1dl vispgrädde/mjölk
1dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 msk fiberhusk
0,5 tsk vaniljpulver
1krm salt
Blanda allt till en smet och lägg i våffeljärnet. Servera med vispad grädde och bär
Vanliga våfflor
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl iskallt vatten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar