torsdag 18 oktober 2012

Äppelkaka i långpanna med Philadephiost

Inför fredagsmyset i morgon ska jag och Elle baka:) det blir äppelkaka i långpanna, en klassiker som mamma alltid bakade:)

Äppelkaka i långpanna

5 ägg
3 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
125 g smör
3 dl mjölk

Äppelröran
ca 6-7 medelstora äpplen
1½ msk kanel
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
300 gr philadephiost

Börja med att förbereda äpplena. Skala och skär de i tärningsstora bitar. Blanda sen ihop hela äppelröran. Lägg åt sidan medan smeten förbereds. Smält smöret och låt det svalna lite.Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i smeten. Rör försiktigt så allt blandas till en slät smet. Tillsätt smöret och vänd runt så det går in i smeten. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll ner smeten.
Ovanpå häller du äppelröran Grädda i 200 grader, just under mitten i ca 20 min.

Låt den svalna och skär sedan upp i bitar.

Inga kommentarer: