lördag 31 mars 2012

Påsk buffé inspiration

Läser Aftonbladets äntligen hemma bilaga & inspireras av recept & påsk pyssel.

Att fylla citroner tror jag på, en god röra eller varför inte fylla med en efterrätt?


Fyllda citroner med tonfiskröra
Beräknat för fyra personer. Frukterna fungerar mest som snygga skålar.

4 citroner
100 g tonfisk på burk, avrunnen vikt
0,5 dl tapenade (olivröra) på burk
5 msk crème fraiche
1 krm cayennepeppar
Salt
Peppar
2 tomater
1/4 rödlök
2 msk strimlad mynta
1 msk olivolja

Gör så här:

1. Skär av lock på citronerna och gröp ur fruktköttet med en liten vass kniv och en tesked (du får ta i en smula). Skär till citronerna i botten så att de står stadigt.
2. Häll av spadet från tonfisken och blanda köttet med tapenaden och crème fraichen. smaka av med cayenne, salt, peppar och kanske lite fruktkött från citronerna.
3. Skeda ner blandningen i citronerna.
4. Gör en tomatsallad på skivad tomat och rödlök.
5. Salta försiktigt och ringla över olivoljan.
6. Strimla myntan och strö över. Servera till citronerna.

Eller fylla med en god räkröra :)

5 dl cream fraiche

1 stor rödlök - finhackad

4 matskedar äkta majonnäs

2 matskedar Svart rom

0,6 kg räkor el. Kräftskärtar

4 crabsticks finhackat

Räkor & dill till garnering


Enkel efterätt

Citroner efter antal pers

Köp färdig citronformage eller chokladmousse, riv över apelsin skal & choklad överst:)

Fyll citroner sen garnera , sist servera:)

Inga kommentarer: