Lördag i dag & solen skiner:) blir långpromenad & pizzabakning i em:)
Leilas Pizzadeg
Färdigt på: 35 min
Ingredienser
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special
Gör så här
1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
3. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
4. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord
Tycker det passar bra att äta dagen efter quesadillas eller 2 dagar efter, men kan ju använda samma ingredienser :) spara både tid & pengar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar