torsdag 17 mars 2011

Helstekt fläskytterfile

Helg middag hemma idag, då vi båda jobbar i helgen.
Lagade fläskytterfile i ugn. Mums!




Sätt ugnen på 150°

Putsa fläskytterfilén. Krydda den med salt och svartpeppar eller med valfria kryddor.

Stek den runt om i en stekpanna.

Lägg fläskytterfilén på ett galler över en långpanna.

Sätt en digital ugnstermometer i den tjockaste delen.

Grädda i ugnen tills temperaturen visar 65°.

Vispa ur stekpannan med lite vatten och spara till sås. Spara skyn till såsen.

Låt den färdiga fläskytterfilén vila minst 10 minuter i ugnsfolie. Skär den i skivor.

Använd skyn till att göra en god sås.
Servera med klyftpotatis & en god sallad, fläskytterfilén kan serveras varm eller kall.

Lycka till! Smaklig måltid.

Inga kommentarer: